Redaktionens favoriter v.47

Madeleine Grace. Foto: Makan E Rahmati

Dags att fira in helgen genom att lista den bästa musiken från veckan som gått.

Madeleine Grace – ”Tombé” (låt)

Efter de två inledande singlarna ”Sail Away” och ”Honest” släpper nu Stockholmsbaserade sångerskan Madeleine Grace ”Tombé”. Det är en hoppfull soulballad som kombinerar franska och engelska, romantik och självinsikt till en enhet som berör och inspirerar. För alla som uppskattade Seinabo Seys senaste är detta ett givet tillskott till spellistan. Vi ser fram emot att fortsätta följa denna talang.

Arre! Arre! – ”A.T.T.A.C.K” (video)

Malmös svar på Bikini KillArre! Arre! – har signat till PNKSLM och dessutom utannonserat album nummer 2. Det kommer att bli svårt att vänta ända till våren på detta efterlängtade släpp, men en ny tjusig video till favoritspåret ”A.T.T.A.C.K” är ett underbart plåster på såren.

Earl Sweatshirt feat. Navy Blue – ”The Mint” (låt)

Earl Sweatshirt skapar stordåd med minimalistiska och retro-doftande singeln ”The Mint”. Monoton rap, sköna beats och avslappnad attityd i en skimrande mix.

1921 – ”Always” (livevideo)

Ikväll spelar duon 1921 med Karin Park på Debaser i Stockholm. Ett hett tips. Har du ännu inte upptäckt deras sublima falsettelectro så kanske denna nya livevideo kan göra ändring på det? Magiskt både live och på skiva.

Marie Davidson feat. Lasuma II – ”La Ecstase” (låt)

Marie Davidson släppte nyligen albumet Woking Class Woman, men redan mu är den Montreal-baserade producenten och artisten tillbaka med franskspråkiga ”La Ecstase”. En avskalad klubblåt med darkwave-vibbar.

Delsbo Beach Club – ”Something’s Over” (låt)

Vi följer skivbolaget Rama Lama Records med spänning och etikettens sista släpp för året finns all anledning att stanna upp vid. Stockholmsbaserade Delsbo Beach Club visar upp en mer melankolisk sida än tidigare, men det rör sig om samma skeva indierock som vi redan fastnat för. Fin uppladdning för debut-EP:n som släpps i början av 2019.

The Hollow Moon – ”Falling Away” (låt)

Den här låten har några månader på nacken, men okänd musik tar ibland lite tid på sig att hitta fram. The Hollow Moon är något så ovanligt som ett band där de båda frontfigurerna bor på olika kontinenter, en i Los Angeles och den andra i Skottland. Musiken är starkt influerad av progressiv rock från 70-talet. Väldigt fint, liksom de övriga singlarna som släppts. Debutalbumet släpps på onsdag.

Two Year Vacation – ”Don’t Wanna Go Home” (låt)

Göteborgsbaserade Two Year Vacation satsar på somrig discopop och nya singeln ”Don’t Wanna Go Home” glittrar lika mycket som 70-talets mest iögonfallande jumpsuits. Medlemmarna förenar på ett charmigt sätt dåtid och nutid. Detta är musik som gör en glad.