PREMIÄR: Baby Missiles – ”Don’t Bring Me Down”

Göteborgsbaserade Baby Missiles är ett nystartat projekt signerat Patrik Wennberg, vars låtar figurerat på HYMN ända sedan 2015, men det är först nu som alla bitar faller på plats. Och det sker under ett namn lånat från inspirationskällan The War On Drugs.

I likhet med Adam Grunduciel skapar Wennberg – flankerad av Martin Ohlsson och Jonathan Tikas – skimrande produktioner med mycket luft, med skillnaden att sistnämnde har ett större popregister.

Debutsingeln ”Don’t Bring Me Down” har potentialen att golva den mest stillasittande indierumlaren – det inledande pianot övergår snabbt i en snygg gitarrslinga, formad kring ett taktfast trumkomp, vars smittsamma tempo får låten att explodera och sedan skjuta upp mot stratosfären vidare ut i världsrymden. Inramningen är positiv, medan texten är dystrare (samtidigt peppande).

”Don’t Bring Me Down” smygventilerades på radio under gårdagen, men detta är den riktiga premiären.

Imorgon är det releasefest på Crippas Café vid Chapmans torg.