Veckans FYND: Tulpan, Klara & Jag och Prins Daniel

Tulpan

Det är måndag och det betyder att HYMN presenterar tre fynd att hålla ögon och öron på.

Tulpan

Stockholmsbaserade duon Tulpan blommade ut och släppte sin första singel för ungefär en månad sen. ”Blundar” är en synthbaserad poplåt med svensk text. Nån vecka senare kom en ljuvlig duett med Anna Järvinen – ”Kött och blod”. Nu ser vi fram emot debutalbumet som förhoppningsvis släpps under 2019.

Klara & Jag

Klara Tuva Wörmann och Johanna Frostling i duon Klara & Jag träffades första gången som sextonåringar på en tågstation och har gjort det mesta ihop sen dess. Skrivit musik till exempel. I slutet av den här månaden släpper de sin debut-EP. Senaste singeln ”Poetic”, en låt med hög hitfaktor, handlar om den stora andelen killar som har fått vad de kallar en ”Jesus-psykos”. Vad kan detta innebära tro? Lyssna på låten för klarhet i saken.

Prins Daniel

Prins Daniel släppte sin första singel från det kommande debutalbumet tidigare i höst – låten Liniment” som är gjord ihop med producenten Mats Sandahl (Oskar Linnros, Seinabo Sey, Sabina Ddumba mfl). Det här är spännande och något skruvad hiphop, men ändå är musiken allt annat än svårlyssnad. Och alla som någon gång saknat ett ex kan säkert relatera till texten.

Lyssna på vår playlist med FYND här.