Redaktionens favoriter v.46

Karin Park

Det är fredag och snart dags att ta helg igen. HYMN-redaktionen ger er det bästa soundtracket inför detta.

Karin Park – Blue Roses (EP)

Karin Park har länge varit en viktig figur på den svenska elektroscenen, men nu finns det all anledning att även resten av popsverige får upp ögonen. Dagsfärska EP:n har ett betydligt varmare sound än tidigare och tematiken är väldigt intressant – varje låt representerar nämligen ett av de fyra elementen. Lyssna genast.

L.T. Fisk – ”O ljuva sken, väldiga tundra” (låt)

Malmöbaserade Johan Andersson, eller L.T. Fisk som han kallar sig när han gör musik, har en ny singel ute. Psalmliknande ”O ljuva sken, väldiga tundra” får tiden att stå still i lite mer än fem minuter. Fullständigt bedårande.

Sufjan Stevens – ”Lonely Man of Winter” (Doveman Mix feat. Melissa Mary Ahern)

2007 skrev Sufjan Stevens låten ”Lonely Man of Winter” till vinnaren i tävlingen ”Xmas Song Xchange Contest”. Först nu, 11 år senare, släpps den officiellt. Dessutom har den kommit i en ny version, producerad av Doveman, som gästas av Melissa Mary Ahern på sång. Även om det är flera veckor kvar till advent är det här en låt vi vill mysa till hela helgen.

Old Lost John – ”Made of Mud” (låt)

Extremt underskattade Malmömusikern Old Lost John, en fantastisk uttolkare av brittisk och amerikansk folktradition, är tillbaka. På nya singeln ”Made of Mud” briljerar han som vanligt med vasst gitarrspel, snygg melodi och text med viss mystik. Lovar mycket gott inför kommande albumsläpp.

Echo Ladies – ”Overrated” (Robin Guthrie Version)

Att som ungt shoegazeband få sin låt mixad av Robin Guthrie från legendariska och stilbildande Cocteau Twins måste kännas oerhört stort. Echo Ladies vet hur det känns nu. Resultatet är givetvis strålande.

Faye Webster – ”Kingston” (video)

Skivbolaget Secretly Canadian brukar ha koll när de sajnar artister och 21-åriga singer/songwritern Faye Webster är inget undantag. Videon till jazziga singeln ”Kingston” är dessutom en oerhörd fröjd för ögat. Glitter, palmer och rosa flamingos är alltid en bra idé!