Hallå där… Amanda Vilkas!

Amanda Vilkas är singelaktuell med låten ”Hollywood Angels”. HYMNs Caroline Furness tog ett snack med denna spännande artist. Läs intervjun nedan och premiärkolla sen på den sprillans nya videon.

Hej Amanda! Du är aktuell med din andra singel, “Hollywood Angels”. Precis som debutsingeln “Champagne Misery” har den ett romantiserat tema av destruktivitet och missbruk. Vad kommer inspirationen ifrån?

– Hej HYMN! Kul att få göra den här intervjun… För att svara på frågan, alla som har varit i Hollywood och bott där vet att det är en mörk plats och inte så glamoröst som det verkar vara. I både “Hollywood Angels” och “Champagne Misery” tar jag inspiration ifrån tiden då jag bodde där. Jag skrev låten tillsammans med två jätteduktiga songwriters som heter Ingrid Witt och Joakim Buddee.

”Jag ska även ha ett fotokonst-event på Yellowkorner i MOOD-gallerian i Stockholm dagen då låten släpps”

Imorgon släpper du singeln officiellt, hur tänker du fira?

– Med champagne och glitter såklart, gotta stay on brand hahaha! Jag ska även ha ett fotokonst-event på Yellowkorner i MOOD-gallerian i Stockholm dagen då låten släpps. Kom gärna förbi och förfesta med oss där.

Du släpper även din första musikvideo i samband med singeln, vill du berätta lite om den?

– Det tog tre dagar att göra den. Min kompis Tibbe Tibratt spelade in hela videon. Varje dag gick vi upp tidigt och slutade sent på kvällen. Det var otroligt kul att spela in och vi är så taggade på att göra fler. Jag gör även fotokonst som hör ihop med låtarna. Jag och fotografen Petra Björstad har tagit fram en serie bilder till “Hollywood Angels” som man kan hitta på min hemsida. Där kan man även hitta bildserien till “Champagne Misery”.

Tidigare har du sjungit i bandet Sweet Ride, vilka är de största skillnaderna mellan att spela i ett band och att göra musik solo? Vilka för och nackdelar kan du se?

– Haha ja, Sweet Ride, shout out to my punk/sleaze crew out there. Jag hade även ett punkband som hette Zombitch. Hela min stil är fortfarande influerad av punk/rock scenen och jag lyssnar på det än. Jag älskade hela bandgrejen, men känner att det jag gör nu känns mer rätt i hjärtat för mig. Jag älskar att skriva, sjunga och uppträda poplåtar även ifall jag som 15-åring skulle säga att jag var en fucking sell-out.

”Det började med att jag flyttade till LA och började lyssna mer på pop, som Halsey och The Weeknd”

Hur gick resan när du bytte genre?

– Det började med att jag flyttade till LA och började lyssna mer på pop, som Halsey och The Weeknd. Jag gick ut på klubbarna där och hörde massor av ny musik. Jag och mina vänner hade Fake ID så det var lätt att gå in. Jag kände att det var popmusik jag ville göra, så det var sådana låtar jag började skriva när jag var där. Sedan när jag kom hem började jag spela in låtarna i studio med en kompis till mig.

Vad kan vi vänta oss framöver? Kan vi hitta dig på någon livescen snart?

– Liveuppträdanden kommer 2019, och då går jag ut på sociala medier med alla datum. Jag släpper även min första EP 2019. Håll utkik!

Premiärtitta på ”Hollywood Angels” nedan: