VIDEOPREMIÄR: Cecilia Nordlund och Fullmånen från helvetet – ”Ett berg”

På fredag släpper Cecilia Nordlund & Fullmånen från helvetet sin andra singel inför fullängdsalbumet Åska & Blod som kommer den 28 november och imorgon spelar de på Oceanen i Göteborg ihop med RAVEN. Men redan idag kan du se videon till singeln ”Ett berg” här på HYMN.

– ”Ett berg” är en våldsam kärleksförklaring. En kärlek som inte får plats på Tinder. En kärlek så djup att orden inte räcker till. En kärlek till naturens obönhörliga kraft som krossar allt på sikt. Människans tid på jorden är en parentes, säger Cecilia Nordlund om låten.

Musikvideon är gjord av konstnären Elin Maria Johansson från Västernorrland som är baserad Skåne. Hon berättar:

– Genom att använda mig av taktila och performativa grepp i mina arbeten försöker jag finna en fysisk beröringspunkt mellan verket och betraktaren, skapa världar och stämningar där vad vi ser som verklighet och sanning får en möjlighet omvärderas.

Spana in videon nedan:

Cecilia Nordlund & Fullmånen från helvetet spelar också på Victoriateatern i Malmö den 28 november och på Landet i Stockholm den 5 december. Missa inte!