VIDEOPREMIÄR: Olof Cornéer – ”Bells For Splitting Reality: Part 3”

Stockholmsbaserade Olof Cornéer är mest känd som ena halvan av houseduon Dada Life, men sistnämnda projekt har få likheter med Olofs soloinspelningar. Tredje singeln”Bells For Splitting Reality: Part 3″ utforskar – i likhet med de två inledande smakproven – klassisk musik och det går inte annat än imponeras över bredden i upphovsmannens kreativitet. Nämnda spår är något av det vackraste som spelats in 2018.

Olof berättar:

– Ibland tänker jag att musiken inte existerar. Att det bara är en idé. En utopi. Men mestadels av tiden så känner jag att den existerar. Någonstans förbi städer, oljud, människor, politik, dagar och nätter; på ett ställe på andra sidan av det här som vi kallar verklighet. Jag behöver bara bryta mig igenom.

Den 14 december släpps Olof Cornéers album Bells For Splitting Reality via Göteborgsbaserade etiketten Kning Disk.