Veckans FYND: Femme Royale, Belladonna och Något Äkta

Femme Royale

Då var det måndag och återigen dags för veckans FYND!

Femme Royale

Stockholmsbaserade Emmy Åsblom aka Femme Royale singeldebuterade med explosiva låten ”How Bad” i våras. På alldeles färska andra singeln ”I Don’t Wanna Lose” drar hon ner på tempot men hitkänslan finns kvar. Emmy, som har sysslat med musik sen barnsben, tog vägen via jazz och sleazerock – men har nu hittat hem i refrängstark elektropop.

Belladonna

Nystartade Malmöbandet Belladonna är aktuella med debutsingeln ”Mother Mary”. En låt som inte låter som nåt annat svenskt just nu. Här samsas teatralisk artpop med folkmelodier och snyggt arrade blåsinslag. Bandet själva nämner sextiotalspop och Shakespeare när de pratar referenser. Väldigt lovande.

Något Äkta

Göteborgstrion Något Äkta är ett av de band som är bokade till årets upplaga av November Ember Festival på Regionteater Väst i Uddevalla (9-10 november). Nyligen släpptes den självbetitlade debutskivan, sprängfylld med skeva godbitar som uppenbart är influerade av indiepop från 80- och 90-talen.

Lyssna på vår playlist med FYND här.