The Coathangers fick tankarna att sväva iväg till The Ramones

Arkivbild

Göteborgsveckan har varit lite av en Atlanta, Georgia-festival för musikälskare med Blackberry Smoke i onsdags och denna fredagskväll var det fantastiska punk/garagebandet The Coathangers som stod på spelschemat.

Trion har funnits sedan mitten av 2000-talet och har hunnit släppa fem studioalbum samt flera singlar och EP. I somras kom den första liveplattan som, kort och gott, heter LIVE.

Regnet öste ned från den mörka hösthimlen och det strömmade massor av fin musik ur högtalarna när jag kom till Oceanen vid Stigbergstorget. Det blev till och med lite kort spontandans vid baren när Sex Pistols klassiska ”Problems” fyllde lokalen. Pish Club var kvällens fina värdar.

The Coathangers gick på scen vid halv elva och det lät utmärkt från början när de inledde med ”Watch Your Back”. Trion skapade en ljudbild som stundtals fick tankarna att sväva iväg till The Ramones och den välbesökta konsertlokalen fylldes av energi.

Vi bjöds på en timme med flera av deras bästa låtar och det lyfte ordentligt. Om jag ska nämna tre som lyste särskilt starkt i det röda skenet vid scenen så blir det ”Make It Right”, ”Down Down” och ”Burn Me”.

Tjejerna bytte instrument med varandra vid flera tillfällen och det var genomgående bra ljud.

När extranumret ”Hurricane” satte punkt för konserten så fick trion synnerligen välförtjänta applåder och jubel. Detta var helt enkelt en perfekt inledning på helgen.

The Coathangers fortsätter sin första Sverigeturné med ett besök vid Plan B i Malmö ikväll. Det bör du inte missa om du är i närheten. Turnén fortsätter därefter till Tyskland.