PREMIÄR: Det jordiska – ”Ett socialt geni”

Umeåtrion Det jordiska följer upp 2017 års split-release (tillsammans med Eterkropp) med ett första fullängdsalbum. Den 23 november släpps en självbetitlad skiva via Lazy Octopus.

– Vi har gjort allt själva den här gången och skivan låter precis som vi ville ha den. Ingen har försökt snygga till något. Musiken är inspirerad av sånt som Velvet Undergrounds andra skiva, The Falls åttiotal, 22 Pistepirkko och Link Wray, säger bandet om plattan.

Smakprovet ”Ett socialt geni” har idag premiär via HYMN. De jordiska berättar:

– Det är kanske den mest lättlyssnade låten från skivan. Den har iallafall en refräng. Som går i dur. Samma vers tre gånger. Titeln är inte ironisk. Någon har telefonskräck och ångest, en annan person är ett socialt geni.

Lyssna nedan: