VIDEOPREMIÄR: Red Mecca – ”The Fall and The End”

Darkwave-duon Red Mecca har under de senaste åren varit en av de absolut hetaste svenska akterna i genren. Men nu är det dags för en rätt så omvälvande förändring. ”The Fall and The End” är den sista Red Mecca-låten sångerskan Frida Madeleine är med på, hon lämnade nämligen duon under sommaren.

– ”The Fall and The End” är en perfekt laddad känslostorm som för mig står för både förruttnelse och förfall, men också de små skott som långsamt växer ur askan. Den dundrar hänsynslöst förbi och jag hade inte kunnat tänka mig ett bättre avslut på just den här resan, säger hon.

Duons andra halva – Jan Strandqvist – säger att ”The Fall and the End” gjordes under en kolsvart oktobernatt för ganska precis ett år sedan, ”då gamla demoner rev och slet”.

– Vad jag inte visste då var att den skulle bli vårt perfekta avslut på ett sjukt givande femårigt samarbete, berättar han.

I december släpps nya singeln ”A Spectrum of Black Lights” som visar upp ett nytt Red Mecca. Men först – en videopremiär för låten ”The Fall and The End”!

Spana in den nedan:

Frida Madeleine är också högaktuell med två låtar hon släppt med sitt nya projekt Kitka.