Veckans FYND: FrankK, Conus och Yrsa

FrankK. Foto: Peter Bacall

Det är måndag och det betyder att HYMN presenterar tre fynd att hålla ögon och öron på.

FrankK

Stockholmsbaserade FrankK låter som en ljuvlig blandning mellan Lana Del Rey och Charlie XCX ungefär. Aktuella singeln ”Fantasy Boy” golvade oss totalt när den släpptes i slutet av september. Låten, som handlar om besatthet och stalking, har hög hitpotential och det känns som om det här kan bli hur stort som helst.

Conus

Conus är som en dröm för den som gillar progressiv rock som den lät på sjuttiotalet, men även den som är inne på mer modern post- och mathrock kan säkert gilla deras musik. Medlemmarna har valt att vara anonyma och uppträder maskerade live, något som gör sitt för helhetsintrycket. Singeln ”Han är nära” är släppt via Repulsiv Records och den tillhörande musikvideon är verkligen ett måste!

Yrsa

Malmöfödda men numera Stockholmsbaserade Yrsa blandar svensk pop med musikalharmonier och hämtar inspiration från artister som Laleh, Salem Al Fakir och Joni Mitchell. Första singeln ”Ett ord” – som handlar om frustrationen över dålig kommunikation – imponerar. Yrsa har själv skrivit, producerat och mixat. Pluspoäng för att hon sjunger på skånska.