VIDEOPREMIÄR: Luke Elliot feat. Sivert Høyem – ”Somebody’s Man”

Foto: Anna Drvnik

När New Jersey-födda singer/songwritern Luke Elliot spelade på Obaren i Stockholm i somras blev hans framträdande till lite av en snackis bland landets musikskribenter. ”Det här kan mycket väl bli en kommande klassiker som folk ljuger om att de såg. Nästa gång Luke Elliot kommer hit lär det krävas en betydligt större lokal” skrev till exempel HYMNs Fredrik Langrath.

I veckan kommer nya chanser att förföras – Luke gör nämligen inte mindre än tre Sverigebesök.

Elliot är högaktuell med en ny singel, ”Somebody’s Man”, på vilken Madrugada-legendaren Sivert Høyem medverkar.

– Jag började skriva den här låten på min Australienturné i våras. Jag var i Brisbane, när den här melodin kom till mig. Jag försökte först sjunga den en oktav högre, men det passade inte. Jag gick in i studion och lade orgel och hittade en lägre tonart som jag tänkte att jag inte kunde klara. Jag hade länge velat göra en låt med Sivert, och bryggan i den här låten behövde ett lyft. Det behövdes bara en sångtagning och sedan visste vi alla att vi hade något väldigt speciellt, har Luke Elliot sagt om samarbetet.

HYMN peppar Sverigeturnén genom att vara premiärvärdar till den tillhörande lyricvideon som släpps idag.

Här kan du se Luke Elliot i veckan:

11/10 Stockholm, Nalen
12/10 Göteborg, Pustervik
13/10 Malmö, Folk å Rock