Veckans FYND: Young Mountain, XNYMFO och Hearts Beyond Repair

Young Mountain

Det är måndag och det betyder att HYMN presenterar tre fynd att hålla ögon och öron på.

Young Mountain

Young Mountain från Göteborg släppte nyligen sitt debutalbum Lost Tree. Genremässigt rör de sig fritt mellan aggressiv screamo och atmosfärisk postrock vilket ger en dynamisk lyssning. Det här är musik som borde gå hem hos alla (före detta?) emokids.

XNYMFO

XNYMFO är Charly Paulins alias, när hon inte spelar med The Presolar Sands eller något annat av hennes projekt. Hon har redan hunnit med att släppa solosingeln ”Psycho Gigolo” på Psykbunkern tidigare i år och på onsdag har nya låten ”Ciabatta Wounds” premiär. Släppet firas med en releasefest på Indigo i Stockholm. XNYMFO gör en lekfull blanding av hiphop och elektronisk pop med en rejäl dos av DIY-attityd, och på nya singeln rappar hon om ett av 90-talets I-landsproblem – när man råkar skära sig i handen när man delar på det märkliga nya brödet som kallas ciabatta. För alla er som letat efter en mer självmedveten Tommy Genesis eller en mer livsbejakande Ängie.

Hearts Beyond Repair

Hearts Beyond Repair, som består av Leonard Brunner och Johan Schewen Stenström, debuterade nyligen med briljanta indierocksingeln ”DIED” – en låt som doftar lika mycket Broder Daniel som WU LYF. Nu ser vi fram emot debut-EP:n som under hösten släpps via New Boy Records.

Lyssna på vår playlist med FYND här.