Redaktionens favoriter v.38

Makeout Point. Foto: Elin Övergaard

Precis som vanligt på fredagar – HYMN-redaktionens bästa musiktips från veckan som gått.

Makeout Point – ”In Memories” (låt)

Makeout Points första singel från kommande ep:n Dear Audry heter ”In Memories” och visar upp ett mer dynamiskt sound än bandets tidigare singlar. Shiva Kazemi har en klassiskt raspig rockröst som är omöjlig att värja sig emot. Klockren låt!

Morabeza Tobacco – ”Defenders Of The Glam” (låt)

Stockholmsduon Morabeza Tobacco har tidigare hamnat i vår fynd-sektion, men nya singeln ger oss anledning att återvända till deras briljant skruvade musik. ”Defenders Of The Glam” är den perfekta mixen mellan lo-fi-pop och åttiotalsdisco.

Lana Del Rey – ”Venice Bitch” (låt)

Det är andra veckan på rad som Lana Del Rey hamnar på den här listan och det säger väl något om förväntningarna inför det kommande albumet som fått det lite underliga namnet Norman Fucking Rockwell (släpps nästa år). ”Venice Bitch” är det mest experimentella Lana gett ut, men också något av det allra bästa.

Helena Deland – ”Lean On You” (låt)

Kanadensiska Helena Deland skapar melankolisk musik som präglas av en atmosfärisk känsla. Stillsam synthpop med stora kvalitéer. Aktuella singeln ”Lean On You” bäddar in lyssnarna i ett vaggvise-liknande tillstånd, men samtidigt bär ljudbilden på ett mörker som triggar fantasin.

Terra – ”Aldrig bli mig själv” (låt)

Göteborgsbaserade Terra satsar på melodistark singel och beskriver samtidigt hur det är att vara mitt i livet på tomma avenyer. ”Aldrig bli mig själv” är både peppande och destruktiv.

Noname feat. Phoelix – ”Window” (låt)

Noname låg bakom en av Way Out Wests charmigaste spelningar och nya skivan Room 25 visar att framtiden tillhör denna begåvade Chicago-rappare. Albumspåret ”Window” är bara ett av många magiska spår.

Amyl And The Sniffers –”Some Mutts (Can’t Be Muzzled)” (låt)

På tal om hyllade Way Out West-spelningar, så är Melbourne-baserade punkbandet Amyl And The Sniffers aktuella med grymma dängan ”Some Mutts (Can’t Be Muzzled)”. Kvartetten har precis signats av brittiska Rough Trade.