Redaktionens favoriter v.36

Menke. Foto: Richard Farman

HYMN-redaktionen välkomnar helgen med ett gäng musikfavoriter från veckan.

Menke – ”Nattskärran” (Christian Löffler Remix)

Tyska Christian Löffler har adderat deep house-beats till Menkes skandinaviska vemod och det är ett möte som fungerar utmärkt. Den förkrossande vackra originalversionen av ”Nattskärran” hittar du på Menkes debut-ep Till havet. Här kan du läsa en intervju med denna lovande artist.

Waxahatchee – Great Thunder (EP)

Katie Crutchfield bevisar än en gång att hon är en av de absolut mest intressanta inom indiefolkgenren. Nya Waxahatchee-ep:n Great Thunder – som släpps idag tar ett steg tillbaka till hennes lugnare och mer avskalade rötter. Drygt sjutton minuters ren njutning.

Miljon – ”What Does It Take” (låt)

Lisa Milberg och Jon Bergström utgör Miljon och deras nya singel ”What Does It Take” mottar hösten och färgar omvärlden i kulörta färger. Produktionen är charmigt skev och ljudbildens baleariska tongångar fångar ett nostalgiskt läge som får tiden att stanna. Blyg dansmusik för dagdrömmare.

Yves Tumor – ”Lifetime” (låt)

Sean L. Bowie aka Yves Tumor skapar musik som ständigt utmanar och nya singeln ”Lifetime” – finns med på nya Warp-albumet Hands Of Love – är inget undantag. Ljudbilden är både experimentell och medryckande; låtens taktfasta trummor etsar sig fast, medan övriga instrument skapar en ödesmättad och sakral känsla. Det är denna dubbla natur som får ”Lifetime” att sticka ut.

Meg Baird And Mary Lattimore – ”Painter Of Tygers” (låt)

Meg Baird och Mary Lattimore bjuder på ett tidlöst och stämningsfullt smakprov från sitt kommande och gemensamma album Ghost Forests (släpps den 9 november via Three Lobed Recordings). ”Painter Of Tygers” lovar gott inför framtiden.

Phoebe Bridgers – ”Scott Street” (video)

Veckans charmigaste video kommer från Los Angeles och mästaren på sad songs – Phoebe Bridgers. Vi som alltid har avundats denna stjärnas hår önskar lite att vi fått vara med vid den här inspelningen.