VIDEOPREMIÄR: Patrycja Wiktoria – ”Avtryck”

Stockholmsbaserade Patrycja Wiktoria – med rötter i Polen – har begåvats med en unik röst som griper tag. Varje ord och stavelse får en tyngd som gör att musiken stannar kvar och texten till mångbottnade singeln ”Avtryck” hade förmodligen inte drabbat lika hårt med en mer konventionell sångare. Patrycja berör.

Tillsammans med Gothenburg Sessions har Patrycja skapat en video som förstärker låtens ödesmättade karaktär.

Max Edstam från Gothenburg Sessions berättar:

– Första gången jag hörde Patrycja Wiktorias kraftfulla ”Avtryck” var under en turbulent period i våras för en nära vän och en av ungdomarna han arbetade med. Detta satte sig och medan vi upplevt ett allt hårdare klimat där utsatta grupper ställs mot varandra kändes det extra viktigt att göra ett bidrag inför valet. Det finns inte alltid enkla lösningar och vi vill uppmuntra till medmänsklighet, till att ha en ingångsvinkel som börjar med att förstå.