Hallå där… Bottlecap!

Imorgon startar årets upplaga av Live At Heart i Örebro och ett av banden som gästar nämnda festival är Göteborgsbaserade punkpopbandet Bottlecap. Aktuella med singeln ”Cannot See”.

Vilka är Bottlecap?

– Bottlecap är en explosiv audiovisuell rock ’n’ roll-upplevelse vars mål är att lämna publiken svettig, taggad och med ett leende på läpparna. Alltid klädda i gult och svart. Alltid redo. Alltid Johan Reiman, Gustav Påhlsson och Pontus Robertson.

Ni släppte nyligen singeln ”Cannot See”. Berätta om låten.

– En rivig jäkel med svängig attityd! Vi gillar att blanda vassa gitarr-riff och hårda trummor med melodiös sång som är gött att sjunga med i. Och det känns som att vi lyckades med ”Cannot See”!

”Med nya singeln ”Cannot See” känns det verkligen som att vi trillade ner i pop-träsket”

Ni hamnar mittemellan punk och pop. Vad tycker ni om beskrivningen punkpop?

–Vi älskar punkpop! Och det funkar som beskrivning av vår musik. Men vi själva brukar säga att vi är ett rockband med mycket punkig energi. Med nya singeln ”Cannot See” känns det verkligen som att vi trillade ner i pop-träsket. Johan (bas och sång) har ju alltid drömt om att vara garagepunkens Prince – därav den vassa falsetten och gulglittriga outfiten!

Vilken är den mest träffsäkra beskrivningen av er musik?

– Vi har hört väldigt många: ”ni låter som en blandning mellan Motörhead och Refused” och ”Rage Against The Machine möter punk!” är goa bägge två. Det är alltid kul att jämföras med band man tycker om, å andra sidan är det också roligt att jämföras med något som man själv tycker låter helt obegripligt. När vi spelade i Spanien 2017 tyckte en kille att gitarrerna lät exakt som Fountains of Wayne… Hur ska man ens hantera en sån kommentar? Men det är en del av grejen, och vi älskar det. Det framkallade dessutom en massiv skrattfest!

Vad lyssnar ni själva på?

– Only the good stuff – never the bad stuff. Allt och ingenting egentligen. Vi har väldigt olika smak men enas i att en bra låt alltid är en bra låt, det spelar ingen roll om allt annat ett band har gjort är kasst, den där bra låten är alltid värd att lyssna på. Här finns inga principer om att något måste vara på ett visst sätt. Vår turné-spellista på Spotify innehåller allt från KISS till Roffe Ruff.

Finns det planer på ett nytt album? Debuten släpptes redan 2012.

– Oja. Det kommer, det nya albumet är på väg. Men vi säger inte för mycket just nu.

Till helgen är det Live At Heart i Örebro. Vad har ni för förväntningar?

Yes, det ska bli kul! Vi hoppas på två kul spelningar och bra kvällar, att träffa lite vänner och bekanta som är på festivalen och spännande möten med nya människor.

”Vi ger allt och utlovar en sprakande show med mycket energi”

Live At Heart är en show case-festival. Vad har Bottlecap för ess i rockärmen, hur får ni publiken intresserade?

– Vi ger allt och utlovar en sprakande show med mycket energi! Det är enda sättet. Det spelar ingen roll om det är 2, 10 eller 100 pers i publiken. Vill du få någon intresserad ser du till att ge allt. Alltid.

Hur taggar en till på bästa sätt inför ett gig? Har ni några speciella trix?

– Vi älskar att spela live, och har gjort det väldigt mycket. Vi brukar skriva kvällens setlist precis innan vi går på scen, samtidigt som vi byter om till våra scenkläder. Det finns en ceremoniell känsla över den rutinen som taggar igång oss rätt så bra. Annars knäcker du en öl och skrattar mycket, då kommer tagget av sig självt. Vi lägger otroligt mycket tid på allting runt omkring live-spelandet, och när vi går på scenen inser vi alltid att det är för den känslan vi gör det. Att spela live är LIVET!

Har ni spelat i Örebro tidigare?

– Det blir fjärde gången vi spelar på Live at Heart, vi spelade på festivalen 2012, 2013 och 2016. Örebro är en skön stad och vi har alltid haft kul på festivalen.

Vad händer i höst? Fler spelningar?

– Vi ska göra några spelningar i Tyskland i september, bland annat på på Reeperbahn Festival i Hamburg. Vi ska också spela i Finland för första gången, på festivalen Lost in Music. Det är alltid grymt kul att komma till nya länder. Det Kommer att dyka upp lite fler spelningar innan året är slut också. Kanske lite mer ny musik också. Den som väntar på något gott.