PREMIÄR: Radula – ”Det kostar”

Äntligen nytt från Stockholmstrion Radula! Nya låten ”Det kostar”, som är bandets första singel på svenska, släpps imorgon via Lazy Octopus. Men redan idag kan du förhandslyssna på detta energiska indierockspår via HYMN.

– Låten handlar om frustration och sorg, om dåliga vanor, om att låta andra bete sig och om att socialt bereda väg för män. ”Det kostar” handlar också om att allt har ett pris och att betala med sig själv, berättar Radula.

Singeln släpps passande nog i samband med en spelning på Statement Festival i Göteborg, festivalen som gör ett ställningstagande emot sexuella trakasserier och därför välkomnar alla som inte är cis-män.

Vad tycker ni om Statement som initiativ?

– När man hört alla rapporteringar om våldtäkter och skit från festivaler genom åren har man ju tänkt att ”va fan är mäns problem?” Så att det görs en festival som just ett statement känns bara helt rimligt och på tiden. Sen kanske det bidrar till att andra festivaler och arrangörer jobbar mer mot alla former av trakasserier. Fast det är ju egentligen ett gigantiskt samhällsproblem. Men det är bra att sätta fokus på det i så många områden som möjligt, också i festivalsammanhang där allt annars ska vara så härligt och lättsamt och kul. Det vore ju liksom kul om alla fick ha kul och känna sig trygga.