5 låtar: These Heavy Clouds

Imorgon spelar Sabina Wärme aka These Heavy CloudsKlubb HYMN/Oceanen i Göteborg och denna konsert följs upp av ett gig på Gothenburg Fringe Festival/Draken redan dagen därpå. Hektiska dagar. För att få en mer nyanserad bild av Wärme bad vi hen om att medverka i vår kategori 5 låtar.

En låt som påminner mig om tonåren:

– ”Sinnerman” av Nina Simone. Jag hittade ett samlingsalbum med Nina Simone hemma hos mina föräldrar när jag vad typ 15. Älskade allt på den skivan. Men ”Sinnerman” kändes extra mycket. Brukade lyssna på den när jag var ensam hemma och just den skivan fick även följa med i hemlighet när jag flyttade hemifrån ett år senare. Måste också slänga in Anna Ternheims ”My Secret”. Lyssnade på hela Somebody Outside på repeat i flera år.

Den här låten speglar mitt humör just nu:

– ”Snooza” av Säkert!. Alltid.

En låt som inspirerat mitt sound:

– ”Heartbeats” av The Knife. När jag började lyssna på The Knife kändes det som att något förändrades i mig. Tyckte att det var det coolaste jag hört. Även detta var under tonåren… Så kanske att den perioden ändå la en ganska stark grund för mitt nuvarande så kallade musicerande.

En av mina absoluta favoritlåtar:

– ”deep end” av Lykke Li. Så svårt! Hmm. Tänkt på detta för länge – så nu måste jag bara välja något. Jag kör den här veckans favoritlåt istället. Lykke Lis ”deep end. Tycker att nya skivan är superbra och älskar hur hennes olika sound utvecklats och följt mig under 10 års tid.

En riktigt bra cover:

– ”Chick Habit” av April Mars. Från filmen But I’m A Cheerleader.