VIDEOPREMIÄR: Sa’ra Charismata – ”Sheep”

Nu kan HYMN premiärvisa videon till ”Sheep”, den senaste singeln från Stockholmsbaserade artisten och låtskrivaren Sa’ra Charismata. Hennes signum är dansanta poplåtar med starka politiska budskap som uppmanar till aktivism.

Vad kände du när du skrev texten till ”Sheep”?

– Jag har alltid funderat över hur människan som är så intelligent gällande vissa områden kan vara så destruktiv i övrigt. Jag har försökt hitta svar för detta i hela mitt liv, och har ibland själv känt mig som ett svart får för att jag bryr mig. Det är samma film som spelas på tv varje dag, samma tidningsartiklar med olika namn och datum. Samma händelser upprepar sig. Är det meningen? Eller finns det något som vi vägrar att se och erkänna som ett kollektiv? Låten är en omgjord version av tidigare spelad låt.

Vad har förändrats?

– Jag har haft svårt att hitta rätt produktion och känsla ibland. När jag kör live kan jag hojta som jag vill och jag får till en viss känsla i protestmusiken som är genuin för det jag vill säga. Sedan när jag ska sätta ihop låten i en ”radiovänlig” inspelning blir det en utmaning. Nu har jag gjort klart låten och den känns nu som att den fungerar live men också går att lyssna på och dansa till. Jag brukar dansa till den. Det finns inget mer peppande än att rädda vår planet!

Du beskriver låten som en uppmaning till människor att sluta följa flocken. Varför är det viktigt för dig?

– Destruktivitet är ett tankesätt och det sprids. Ingen politiker eller stadsgränser, riktiga eller imaginära, kan stoppa det. Det är bara när vi är enade som vi kan stoppa det. Är vi enade finns det ingen att vända sig emot längre och då har vi en chans.

Titta och lyssna ovan!