PREMIÄR: Ishaaq – ”D-vitamin”

Isak Klasson aka Ishaaq kanske känns igen som frontman i indiebandet Speedmarket Avenue där han spelade ihop med bland andra Sibille Attar?  Nu är det dags för solokarriär och vilket sätt att inleda en sådan på!

”D-vitamin”, som handlar om saker en får höra som sjukskriven och utmattad, är en strålande blandning av svensk indiepop och orientaliska psykedeliska tongångar.

Hur känns det att ”D-vitamin” blir första solosingeln?

– Det känns rätt. Jag har så lätt för att anpassa mig i viljan att bli omtyckt, det är inte hållbart. Men efter att ha letat länge hittade jag äntligen något eget att utforska i och med ”D-vitamin”. Ett uttryck som kändes grundat i mig. Beats med indiska element, knäpp sång och oanpassad text på svenska.

Vad tycker du om att vara soloartist?

– Det är dubbelt. Jag saknar verkligen gemenskapen med ett band, den kan ju vara helt underbar. Men att vara själv gör mig å andra sidan mycket mer öppen för andra gemenskaper. Och det är skönt att kunna vara mer rörlig och slippa kompromisser även om det känns läskigt att inte kunna gömma sig bakom andra.

Premiärlyssna nedan!