Redaktionens favoriter v.21

[Ingenting]

Dags att fira fredag med ett gäng musiktips från HYMN-redaktionen.

[ingenting] – ”Emilio” (låt)

[ingenting] bjuder på åttiotalsdoftande synthpop i form av nya singeln ”Emilio” som sägs vara en sequel till hitten ”Punkdrömmar”. Släpps idag via Lazy Octopus. Missa inte spelningen på bolagets 3-årsfest den 1 juni.

Rome Is Not A Town – ”Nothing To Claim” (låt)

I dagarna blev det klart att Rome Is Not A Town spelar tillsammans med Sudakistan och Vero på Polarprisets efterfest den 14 juni och det känns både spännande och oväntat. Om inte detta vore nog så har göteborgarna precis släppt nya och raka b-sidan ”Nothing To Claim” – en låt som ligger i linje med bandets Sonic Youth-doftande debutalbum.

Kenny Thomas – Your Love (Nigel Lowis Chic*adelic remix) (låt, remix)

Brittiske soul/discosångaren Kenny Thomas har varit igång i flera decennier och haft viss succé till och från. Dock inte så mycket som han förtjänar – han är bland de allra bästa i genren. Efter flera års frånvaro ska ett nytt album vara på gång och den här remixen på försmaken ”Your Love” är en omedelbar floorfiller. Även originalmixen, som har några månader på nacken men nu börjar klättra på listorna, är fin.

Maggie Rogers – ”Fallingwater” (låt)

För ett tag sen kom den goda nyheten att Maggie Rogers ska supporta systrarna HAIM på deras Skandinavienspelningar. Nya singeln ”Fallingwater”, producerad av före detta Vampire Weekend-medlemmen Rostam Batmanglij, höjer förväntningarna inför denna mäktiga dubbel.

Terra – ”Levande” (låt)

På nya singeln ”Levande” – ges ut via finfina etiketten Welfare Sounds & Records – låter Göteborgsbaserade Terra både tyngre och snyggare än innan, men med bibehållen känsla för starka melodier. ”Levande”  borde resultera i det slutgiltiga genombrottet för ett av landets bästa alternativrockiga band. Missa inte pianot i slutet av låten. Kvartettens kommande album ser ut att kunna bli något alldeles extra.

Tre stående – ”Sjöberg på firmafest” (låt)

Umebandet Tre stående gör låtar som präglas av dystopisk vardagsrealism. Hela nya albumet Infrastruktur är mer än utmärkt, men en låt sticker ut speciellt och det är den enda som saknar sång från bandet själv. I stället läggs en scen från Janne Halldoffs film Firmafesten från 1972 över dramatisk instrumentalmusik och det som i filmen har ett ganska komiskt anslag blir här närmast agitatoriskt. Lika ovanligt som genialiskt grepp och bland det mest fascinerande som släppts på skiva på mycket länge.

MIKE – ”Poseidon” (låt)

New York-baserade MIKE har ett skönt skräpigt sound, som präglas av en avslappnad och jazzig känsla, perfekt för varma och dåsiga sommardagar.

Gurr – ”Hot Summer” (låt)

Gurr spelar 70-talsinspirerad poppunk som skiner ikapp med solen. Medryckande och underhållande.