Marigold presenterar sin egen variant av dekadent sommarhit

Marigold är urtypen för ett svenskt band som – åtminstone ibland – förtjänar mer uppmärksamhet än det får. Med avstamp i en ganska egensinnig mylla av naturromantik, slick pop och ett oansvarigt experimenterande med genrer, andas deras släpp allt som oftast både humus och karamellfärg.

Så även i nya ”Spiralen”, där Marigold presenterar sin egen variant av den trendande genren ”dekadent sommarhit blandat med deppig kritik av arbetslinjen (hoppas jag) och subtila Detektivbyrån-vibbar”.

Naturligtvis mixas svenska och engelska hej vilt i texten – ett grepp som Marigold faktiskt varit ganska konsekventa med. Huruvida låten verkligen är bra är oklart. Men den är hyfsat catchy, uppfriskande för sinnet som en porlande fjällbäck, och duger säkert att knarka till. Det räcker för mig, och er, 2018.

Lyssna nedan: