Rickard Jäverling teasar soloskiva med flöjtpsykedeliska ”Chasing Our Hours”

Stockholmsbaserade Rickard Jäverling – medlem i bland annat Dödens Dal och Liljor – är just nu aktuell med Höga Nord-singeln ”Chasing Our Hours” och det är ett spår som präglas av en tilltalande lätthet, där uttrycket ”att följa strömmen” dras till sin spets. Missförstå mig inte, det handlar inte om att låten är det minsta kommersiell, mer att ljudbilden är skönt avslappnad och följsam. Den mjuka produktionen formar ett porlande ljudlandskap som får en att önska efter mer.

”Chasing Our Hours” inleds med ett intro som påminner om 70-talets blaxploitation-inspelningar och den jazzpsykedeliska flöjten gör att musiken bubblar av liv. Allt knyts samman av sparsmakade trummor och en synth som förstärker låtens svävande karaktär. Borlängesonen imponerar.

Den 25 maj släpps Album 3 på Höga Nord Rekords.