VIDEOPREMIÄR: Moon Kite – ”Rain Down”

Moon Kite, vars medlemmar är baserade i Stockholm och Malmö, säger sig ha en förkärlek till arpeggion, spring reverb och drivande trummor. Något som manifesteras i de båda singlarna bandet släppt från sig hittills. Både ”Rain Down” och ”Silver Like The Moon” presenterar ett indiesound med känslorna utanpå och som för tankarna till danska Mew. Nu har ”Rain Down” fått en video som idag har premiär via HYMN.

Bandets Movitz Lenninger berättar:

– Låten handlar om de tankar som kan hålla en vaken om natten – på gränsen mellan vakenhet och sömn – där verklighet och fiktion smälter samman. Musiken karaktäriseras av en ambient ljudbild med en subtil polyrytmik som sätter lyssnaren i drömsk ovisshet. Nu släpper vi videon. Med källmaterial hämtat från public domain uppmålas ett vackert men bitvis mörkt drömlandskap. Genom återanvändningen av existerande videoklipp lägger vi ett nytt pussel av gamla bitar.