VIDEOPREMIÄR: Easy October – ”Twiggy”

Idag släpper Göteborgsbaserade Easy October – med sångaren och låtskrivaren Kristoffer Hedberg i spetsen – sitt nya album Tangled Up In Black. Är ni det minsta intresserade av välproducerad americana, Fleetwood Mac och starka poplåtar är nämnda skiva ett måste. Hedberg har aldrig sjungit bättre och musiken präglas av en tidlöshet som ljuder av giganter som Tom Petty, Ryan Adams och Bob Dylan. Våren har fått sitt givna soundtrack.

Ett av albumets bästa spår är singeln ”Twiggy” och denna låt har fått en 70-talsdoftande video, skapad av Emil G. Ryderup, där liveklipp blandas med färgsprakande effekter. Slutresultat är lekfullt och effektfullt. Ljudbildsmässigt är det få svenska band som kommit närmare Big Stars varma produktioner.

Titta på videon ovan och lyssna på albumet nedan: