Redaktionens favoriter v.15

Echo Ladies. Foto: Susanne Bogren

Då var det fredag och dags att sammanfatta det bästa från musikveckan som gått.

Echo Ladies – ”Bedroom” (låt)

Den som är trött på nittiotalsnostalgin inom indierocken bör tänka om. Malmös och kanske Sveriges bästa förvaltare av shoegazearvet släppte en strålande singel i måndags. Echo Ladies är ett bevis om något på att scenen lever och frodas.

Vinter – ”Isbitar” (låt)

Låt dig inte luras av artistnamnet eller låttiteln. Vinters nya låt ”Isbitar” är en varm och smooth r&b-dänga som passar alldeles utmärkt som vårsoundtrack. Gärna ihop med en drink i solen, eller två. Filip Hunter (som tidigare har jobbat med  Sammy & Johnny Bennett) har producerat.

Kamasi Washington – ”Fists Of Fury” (låt)

Kamasi Washington presenterar kosmisk och 70-talsinspirerad jazz av yppersta klass och det råder ingen tvekan om att Kamasi är en av vår tids mest intressanta artister. Ljudbilden präglas av virvlande pianotoner, ett blaxploitation-liknande groove och överjordisk sång av Dwight Trible and Patrice Quinn. Den 22 juni släpps dubbelalbumet Heaven And Earth.

Guleed – ”Aktiv” (låt)

Malmö-rapparen Guleed bjuder på personlig och elektronisk hophop som förtjänar ett bredare genombrott. Låten är producerad av Tony Jansson och Simon Talevski på BYANYMEANSMEDIA.

Janelle Monáe feat. Grimes – ”PYNK” (video)

Janelle Monáe och Grimes får det mesta att blekna och lekfullheten smittar av sig – det går inte att sluta lyssna på den här låten. Musiken är både modern och färgad av 80-talets Prince. ”PYNK” är tredje singeln från kommande albumet Dirty Computer som släpps den 27 april.