Veckans FYND: Funeral, Julia Alfrida och Tredje Pilen

Funeral

Det är måndag vilket betyder att HYMN presenterar tre fynd att hålla ögon och öron på.

Funeral

Vi vet inte mycket mer om Funeral än att de gör alldeles strålande skrammelpop, att de kommer från norra Sverige och att de nyligen släppte en demo med indiehitarna ”Waste” och ”Sugar”. De låter även meddela att de fått höra att de låter som Alvvays på speed och LSD samtidigt – en inte helt oäven beskrivning som vi önskar att vi själva kommit på. Enormt lovande detta. Ska du på Umeå Open i helgen? Grymt, då kan du se Funeral live.

Julia Alfrida

Tjugotvååriga Stockholmsartisten Julia Ridderdal gör musik som Julia Alfrida. ”Jag vill bli Sveriges främsta musikexport” skriver hon i ett mejl till HYMN och om hon fortsätter i samma stil som grymma singeln ”Sweet Escape” har hon alla förutsättningar att lyckas. En strålande poplåt som handlar om att ”hitta en state of mind där man mår bra”.

Tredje Pilen

Tredje Pilen, från Kalmar, grundades 2016 och har hunnit med att släppa två singlar. Både ”Feber” och ”Nödsamtal” förvaltar det svenska indierockarvet på bästa sätt. Det doftar Kent, det luktar nittiotalsgitarrer och stinker ungdomsnostalgi. Känns som att Solen kan få en värdig utmanare i och med denna kvartett som vi lär höra mer av framöver.

Lyssna på vår playlist med FYND här.