Redaktionens favoriter v.14

Loma

Ett skepp kommer lastat med fredagsfavoriter från HYMN-redaktionen!

Loma – ”Dark Oscillations” (video)

Bland medlemmarna i Sub Pop-sajnade Loma hittas bland annat Shearwaters sångare Jonathan Meiburg. Snygga spåret ”Dark Oscillations” från bandets självbetitlade debutalbum har nu fått en minst lika magisk video som passar låten som handen i handsken. Missa inte Loma live på Mejeriet i Lund (14 juni) eller Pustervik i Göteborg (15 juni).

Delsbo Beach Club – ”Talking In My Head” (låt)

Indiescenen i huvudstaden är högst levande och en av många anledningar stavas Delsbo Beach Club. Precis som flera av sina stallkamrater på Rama Lama Records rör det sig om skev men melodisk pop. Nya surfiga singeln ”Talking In My Head” övertygar.

Brijs – ”JASMINE” (cover)

I början av decenniet släppte Jai Paul två singlar som fick mycket uppmärksamhet – ”BTSTU” och ”JASMINE”. Det har ryktats om uppföljare och om album men någonstans längs vägen verkar den ljusskygga britten ha valt att lämna rampljuset. Några smärre producentinsatser har han stått för, men annars inget. En som dock inte glömt bort Jai Paul är landsmannen Brijs som är aktuell med en ursnygg, dansant cover på ”JASMINE”.

John Maus – ”Episode” (låt)

John Maus är inne i en kreativ period och endast sex månader efter förra albumet Screen Memories anländer kommande Addendum. Första singeln ”Episode” präglas av samma dova synthskimmer som färgade senaste skivan. Ljus möter mörker.

Ola Aurell – ”Femdygnsprognos” (låt, väderprognos)

Vädret har varit ett stort samtalsämne senaste tiden och därför passar det utmärkt att lyssna på den här låten av komikern (med mera) Ola Aurell. Texten är nämligen rakt av precis hur det låter när tv-meteorologerna går loss. Väldigt catchig melodi också. Genialt.

Miya Folick – ”Deadbody” (låt)

Los Angeles-baserade Miya Folick bjuder på ett av veckans absolut starkaste spår. Desperata ”Deadbody” hamnar någonstans mellan PJ Harvey, Torres och Angel Olsen i skivbacken och är en låt hon skrivit ihop med Justin Raisen.

SASAMI – ”Callous” (låt)

Sasami Ashworth återfanns tidigare i hyllade Cherry Glazerr, men nu är det soloprojektet SASAMI som står i fokus. Debutsingeln ”Callous” är en av årets starkaste indierocklåtar – ett spår som tillåts att skifta färg under sina fem minuter. Ljudbilden präglas av synthar, effektiva trummor och vassa gitarrer.

Sudan Archives – ”Nont For Sale” (låt)

Los Angeles-baserade Sudan Archives övertygade stort med förra årets debut-EP och i slutet av nästa månad kommer uppföljaren SINK. Nya singeln ”Nont For Sale” bådar gott och i sommar gästar Brittney Parks, som är hennes riktiga namn, Clandestino festivalen i Göteborg.