Cherrie: ”Att få stöd i det här är det finaste man kan få”

Cherrie Foto: Erik Göransson/ROCKFOTO

Cherrie Foto: Erik Göransson/ROCKFOTO

Nästa Nivå är projektet där den svenska hiphop-eliten ska coacha fyra nya lovande talanger. Årets mentorer är Cherrie, Erik Lundin, Dani M och Lamix och platsen är Red Bull Studios i London. HYMN ringde upp Cherrie och hennes talang Anna Rällsjö under deras Londonvistelse.

Hur har de senaste dagarna sett ut för er?

– Vi har varit mycket i studion och jobbat. Jag, Cherrie och Sonny från Norlie & KKV har skrivit låtar tillsammans, berättar Anna.

– Anna hade inte spelat in eller skrivit musik själv tidigare på det sättet. Så mycket har handlat om att hon får lära sig det tekniska, hur man strukturerar upp en låt, att man sjunger på olika sätt på olika delar, att spela in sig själv och studiovana. Hon har varit så duktig och snappat upp allting direkt. Vi har hunnit göra två riktigt sjuka låtar, säger Cherrie.

”Jag tycker att Anna har en så himla bra röst som går att breda ut på så många olika sätt”

Hur skulle du beskriva den musiken du gör, Anna?

– Det är lite R&B men med ett ganska starkt inslag av soul… Hur skulle du beskriva den? frågar Anna sin mentor.

– Jag tycker att Anna har en så himla bra röst som går att breda ut på så många olika sätt. Jag tror att roten till allt kommer att vara soulen som hon älskar, men absolut med mer moderna inslag av hiphop, R&B och pop. Vi har ju bara börjat, men hela vårt team har varit så positivt överraskade över att det har gått så bra. Så vi kommer att fortsätta när vi kommer hem också. Jag tror att hon kommer att hitta sin riktning ännu mer as we go, säger Cherrie.

Anna Rällsjö. Foto: Benjamin Hailemariam

Anna Rällsjö. Foto: Benjamin Hailemariam

Cherrie förklarar att det inte bara har varit fokus på att spela in musik när de har varit i London.

– Vi har också suttit och pratat med varandra om allt från procentfördelning till studioteknik, till att som kvinna kunna ta sin plats och leda ett team, till att kunna göra det man själv känner är bekvämt och inte låta den manliga energin ta över när man jobbar. Det är också kul att ha fått träffa våra kollegor som vi inte träffar så ofta, Dani M, Lamix och Erik Lundin, och att jag får sitta ned med dem och deras team och bara säga: ”lyssna, tar ni in en tjej i ett rum och ska jobba med henne, ta inte över”. Det har varit bra att få ha de här samtalen runt talangerna så att de förstår att det är utmaningar de kommer att möta. De vet redan nu vad de har att tackla. För mig har det varit väldigt givande, säger Cherrie.

”Jag tror att Anna och alla andra inser hur mycket ett bra team gör”

Hur tog du dig fram i början Cherrie?

– Jag hade ju turen att ha Leslie, Amr Badr och Sonny Fahlberg som förstod från början vad jag kunde göra med musik och valde att investera tid i mig så att jag kunde utvecklas. Jag tror att Anna och alla andra inser hur mycket ett bra team gör. Det är inte bara det att du vill göra musik och så gör du det. Vi har haft turen att ha människor som stöttar oss och vill investera i våra talanger. Jag kommer att gå in och vara som en mentor för Anna längre fram också. Att få stöd i det här är det finaste man kan få. Jag hade också det stödet men inte i form av Nästa Nivå, svarar Cherrie.

Foto: Benjamin Hailemariam

Foto: Benjamin Hailemariam

Vad gör du när du inte är i London och spelar in musik Anna?

– Jag går sista året på gymnasiet och försöker ta studenten. Jag pluggar musik och ägnar mycket tid åt det, berättar Anna.

Vad har du för framtidsdrömmar?

– De är stora. Men jag tar ett steg i taget. Det är därför jag tycker att det här är så bra – eftersom det är ett steg närmare det jag vill åstadkomma och bli en dag. Jag värderar verkligen Cherries råd. Alla råd här är bra råd, säger Anna.