Redaktionens favoriter v.12

Sam Florian

Dags att fira fredag med ett gäng musikfavoriter från veckan som gått!

Sam Florian – ”Color Noir” (låt)

Sam Florian har en sångröst som är lätt att förälska sig i och nya låten ”Color Noir”, som är snäppet lugnare än debutsingeln ”Days”, förstärker bilden av honom som den svenska myspoppens senaste posterboy.

Snail Mail – ”Pristine” (låt)

Att vara signad till skivbolaget Matador är i sig nästan alltid en kvalitetsgaranti och Lindsey Jordans projekt Snail Mail är inget undantag. Melodiska ”Pristine” visar att hon är en stjärna att räkna med på indierockhimlen 2018.

Hanna Järver – ”Jävla 80-tal” (video)

Hanna Järvers ”Jävla 80-tal” är en av årets mest träffsäkra och bästa svenskspråkiga låtar. Nu har singeln fått en video och den är både sval och kaxig. Men viktigast av allt: Järver har självdistans.

Kacey Musgraves – ”High Horse” (video)

Kacey Musgraves släpper sitt kommande album Golden Hour den 30 april och nya singeln präglas av glittrig discocountry, som både överraskar och väcker nyfikenhet. Texten sätter alla idiotiska och självupptagna män på plats. Musgraves struntar i alla konventioner.

Vacation Forever – ”Backstage Panic Attack” (video)

Vacation Forever släppte ifrån sig ett andra smakprov i veckan – ”Backstage Panic Attack” med tillhörande video. Under den sävliga men detaljrika ljudbilden återfinns en strålande popmelodi som får oss att längta efter mer. Jättefin video också!

Jireel – ”Fast” (låt)

Nästa vecka släpps Jireels debutalbum 18 och nya singeln ”Fast” bjuder på veckans snyggaste och softaste beats.

Sibille Attar – ”I Don’t Have To” (låt)

Det har släppts en massa grymma indiepopsinglar de senaste månaderna och Sibille Attars aktuella singel ”I Don’t Have To” sållar sig till skaran. Intot påminner om tidiga Pugh Rogefeldt, därefter utvecklas låten till en modern popdänga med stor refräng och medryckande melodier. Det ska bli intressant att följa fortsättningen.

Pat Ament – Songs of Pat Ament (återutgivning)

Mer välkänd som bergsbestigare och författare släppte singer/songwritern Pat Ament sin debutskiva på egen hand 1971. Låtarna har ett mörkt skimmer över sig och för tankarna till namn som Tim Hardin, Bill Fay och Leonard Cohen. Skivan glömdes snabbt bort men nu har Grapefruit Records gett ut den på vinyl och det tackar vi för. Det här är högsta klass.

Krig & fred – ”Var jag börjar & du tar slut” (låt)

Charmiga och trallvänliga poporkestern Krig & Fred från Göteborg firar 5 år som band och har släppt en EP, som innehåller denna lilla pärla!