Hallå där… Bonander och Mira Aasma- arrangörer för Revival of the Witch!

Poster av Elvira Varghans

Poster av Elvira Varghans

Den 28 mars arrangerar Ellinor Sterner Bonander tillsammans med Mira Aasma en gemensam releasekväll på Slaktkyrkan i Stockholm för att fira släppet av Bonanders EP It’s a Girl och Aasmas nya singel ”Witches”. Festen har fått namnet Revival of the Witch.

Under kvällen kommer även Louise Lemon samt Paulina Palmgren att spela live, vilket innebär att fyra av Sveriges mest intressanta artister delar scen denna onsdag. HYMN kollade läget med Ellinor och Mira inför festligheterna.

Kan ni berätta mer om idén bakom Revival of the witch – hur väcktes den?

– Vi har alltid haft en förkärlek för häxor och älskar att begreppet håller på att förändras – att det börjar talas om ur ett feministisk perspektiv. Därav ordet ”Revival” – ordet tas tillbaka från att vara något negativt och är mer aktuellt än någonsin! Vi gör båda ganska mörk popmusik också, vilket kändes som klippt och skuret både musikaliskt och tematiskt. Dessutom släpper Mira singeln ”Witches” samma kväll. Kan det bli häxigare liksom?

Artistcollage(1)

Hur valdes kvällens lineup ut?

– Just denna Revival of the Witch presenteras i samarbete med våra labels Birds Records och Icons Creating Evil Art. Så vi valde en kvinnlig artist till från båda bolagen, som vi tyckte passade in på det mörka häxtemat. Louise Lemón och Paulina Palmgren är båda helt fantastiska och det är en ära att dela scen med dem.

”Louise Lemón och Paulina Palmgren är båda helt fantastiska och det är en ära att dela scen med dem”

Varför bestämde ni er för att anordna det på just Slaktkyrkan?

– Alltså bara namnet är ju helt fantastiskt! Vi har tänkt på det ända sen vi hörde att de skulle öppna och när vi såg lokalen var det kärlek vid första ögonkastet.

Vad har ni annars på G framöver?

Bonander: – Efter EP-releasen av It’s a Girl ska jag släppa ytterligare en musikvideo och sedan ut och spela. Därefter är det bara att gå in i studion igen och börja prodda ny musik.

Mira Aasma: – När singeln är släppt kommer videon till den som delvis är baserad på en händelse som en vän till mig berättade om. Jag har mycket ny musik på G och det kommer bli fler releaser framöver. Är inne i en ny fas av mitt projekt och är väldigt taggad på att se vad som kan utforma sig.

Sist men inte minst: blir det fler tillfällen för Revival of the Witch?

– Vi kommer absolut vilja köra vidare med konceptet och ha grymma akter med kvinnor/ickebinära som front, även om vi bara har denna kväll inplanerad än så länge.