VIDEOPREMIÄR: Madeleine Grace – ”Sail Away”

Efter flera år som sångerska i Oslo-baserade Two Yearz debuterar nu Madeleine Grace som soloartist. Det är avskalad R&B av bästa sort som för tankarna till storheter som India Arie och Sade. Låten beskriver hon som en kärleksförklaring till sig själv.

– Den här låten är ett kärleksbrev till mig själv för att jag äntligen vågar älska mig själv genom att göra det som gör mig lycklig, som i detta fall är musiken. Jag skrev ett brev till den rädda lilla flickan som jag nu har valt att lämna bakom mig och det brevet slängde jag i havet utan att tveka.

Videon spelades in på ett hotelltak i centrala Stockholm en frusen vinterkväll. Svårigheten var inte bara att vistas utomhus flera timmar i minusgrader.

– Det var väldigt utmanande för att jag hade bestämt redan från början att om jag skulle göra en video till den här låten skulle den vara så enkel som möjligt. Det svåra var att inte göra så mycket samtidigt och att ändå berätta något med rörliga bilder som förmedlar äkta känslor.

Nu kan HYMN premiärvisa videon. Titta och lyssna ovan!