VIDEOPREMIÄR: Nicolai Dunger – ”Moon Child”

Mångfacetterade och ständigt föränderlige singer-songwritern Nicolai Dunger är tillbaka med nya singeln ”Moon Child” – ett första smakprov från Piteåsonens kommande album Raison D’être. Skivan släpps via Göteborgsetiketten Kning Disk i januari 2019, förpackad i en limiterad vinylutgåva, bestående av samtliga singlar som ges ut under året (”Moon Child” släpps officiellt imorgon).

Från och med januari 2018 anländer en singel i månaden och vid årets slut är resan fulländad. Varje release presenteras med en video, regisserad av begåvade David Nord –  som tidigare jobbat med Elliphant, Josefin Öhrn + The Liberation och Thåström – och HYMN har fått den stora äran att premiärvisa samtliga.

Upphovsmannen själv beskriver albumet som en sonisk resa på temat kärlek. Förstasingeln inleds med en gitarrslinga som får en att påminnas om Leonard Cohens storhet, men samtidigt är låten starkt förankrad i Dungers egna musikaliska universum. Det är omöjligt att inte svepas med.

Under detta projekt har Dunger samarbetet med indiegiganten Andreas Mattsson och det bådar gott inför kommande släpp. Dessa båda andas integritet, kompromisslöshet och musikaliskt kunnande.

Premiärtitta ovan!