Spice Boys – Glade

Har du någon gång mött en ettrig terrier? Om så är fallet – föreställ dig då den byrackans humör uppskruvat till elva. Så hetlevrad är Spice Boys melodistarka garagerock. Gitarrerna rivs, sången nafsar en i örat och trummorna stampar kvickt fram. Den här hundens hjärta ger dock ifrån sig lika mycket värme som det bultar i närapå hjärtinfarkts-utlösande tempo.

Debutalbumet, som fått namnet Glade, är alltså inte lika rofyllt som en grågrön skogsglänta. Här slungas man istället ner till en skitig kall replokal där bandet både ger smockor, kramar och en och annan dansant svängom.

Knockas gör man av frustande ”Vessel” som påminner om Noice och deras mest röjiga stunder på 80-talet, medan dansskorna gärna sätts på när ”Fuk Luv” med sina Arctic Monkeys-aktiga gitarrslingor dundrar fram. Lusten till att omfamna publikgrannen väcks när välsmakande ”Pizza Flavoured Kisses” med sin lite mer lugna framtoning rundar av en ultrarapid musiktripp.

När det (väldigt!) välkryddade skramlet ekat ut torkar man svetten från pannan och frågar sig om det här kanske inte var lite för mycket att ta in. Och jo, variationen hade kunnat vara något större och refrängerna hade kunnat vara lite mer allsångsvänliga, men då hade albumet tappat mycket av sin ungdomliga charmrevolt.

Det här är inget för arla morgonstunders yogapass, det här är soundtracket till ditt nästa baluns.

[PNKSLM, 12 januari]

8