Redaktionens favoriter v.2

Sufjan Stevens. Foto Björn Bergenheim / Rockfoto

Årets första gottepåse med musikfavoriter är här. HYMN-redaktionen önskar alla en trevlig helg.

Sufjan Stevens – ”Mystery of Love” (video)

En av förra årets bästa filmer heter Call Me By Your Name. Det är inte bara en magisk kärlekshistoria – filmen har också ett ljuvligt soundtrack. Det är bland annat Sufjan Stevens förtjänst. Nu finns videon till ”Mystery of Love” ute, en riktig teaser för dig som ännu inte sett filmen.

Orgone feat. Adryon de Léon – ”Big Day” (låt)

Semi-legendariska backing-bandet Orgone från Los Angeles teamar upp med skönsjungande Adryon de Léon och ger funkåret 2018 en kickstart. ”Big Day” är nästan löjligt medryckande. Ständigt kvalitativa Colemine ligger bakom utgivningen.

Silvana Imam – ”Bulletproof Baby” (låt)

Det finns ingen som Silvana Imam. ”Bulletproof Baby” är producerad av Humble, Felix Flygare och Nisj. När ni lyssnat på denna singel, hoppa över till CupcakKes grymma album Ephorize.

First Aid Kit – ”Fireworks” (video)

First Aid Kit har släppt en video till fina balladen ”Fireworks”; en historia som utspelar sig på en åttiotalsskolbal. Nostalgiskt, snyggt och supercharmigt. Om exakt en vecka, den 19 januari, är det release för systraduons nya album Ruins.

The Green Child – ”Her Majesty II” (låt)

The Green Child är en oemotståndlig kombo bestående av Grass Widow och Total Control. Singeln ”Her Majesty II” är drömsk psychpop som sätter sig efter första lyssningen. Raven Mahon sjunger perfekt och får en att vilja stänga av alla yttre intryck.

Sonny Smith feat. Angel Olsen – ”Burnin’ Up” (video)

Sonny Smith och Angel Olsen slår sig samman och slutresultatet ”Burnin’ Up” bjuder på charmant indiepop. Inte nyskapande, men beroendeframkallande.

Jorja Smith feat. Stormzy – ”Let Me Down” (låt)

I sommar gästar brittiska Jorja Smith Way Out West, men redan idag kan ni ladda upp med snygga Stormzy-samarbetet ”Let Me Down”.

Alela Diane – ”Ether & Wood” (låt/video)

Det var några år sedan vi senast hörde från denna svårt begåvade singer/songwriter från Portland, men försmaken från kommande albumet Cusp (släpps 9 februari) indikerar att hon är i toppform.

Daniel Romano – Human Touch (album)

Kanadensaren Daniel Romano har släppt två album på Bandcamp som endast kommer att vara tillgängliga under pågående turné och den avrundas inom kort. Neveless är en elektrisk historia och är helt ok, men det är akustiska Human Touch som visar varför Romano är en av vår tids bästa låtskrivare och musiker.