Redaktionens favoriter v.51

Tove Styrke. Foto: Fredrik Nystedt / Rockfoto

Då var det dags för en sista omgång av Redaktionens favoriter innan formatet tar jullov. Håll till godo!

Tove Styrke – ”Liability” (Lorde-cover)

Tove Styrke åker på USA-turné med sin idol Lorde under våren 2018. Det är svårt att tänka sig ett mer perfekt poppaket! Styrke har spelat in en tolkning av den nyzeeländska superstjärnans låt ”Liability” och det låter fint som snus. Nästa år släpper Tove sitt tredje album – något att se fram emot.

Valdemar – ”Kind” (video)

Vi har skrivit om Valdemars drömtechno ett par gånger förut. Att han är ett av Sveriges mest intressanta namn vad gäller klubbmusik är vid det här laget en självklarhet. Nu har singeln ”Kind” fått en en video som är gjord i samarbete med Londonbaserade regiduon BABYBABY. Fantastiskt snygg!

nfs – ”shared secrets” (live session)

Medlemmarna i sprillans nya Malmöakten nfs (Need For Speed) känns igen från postpunkiga RA men här får de utlopp för en lite synthigare sida. Duon presenterar sig med en livesession och det låter väldigt lovande.

Tre Stående feat. Skator – ”Mordhot” (låt)

Tre Stående kommer från Umeå och släppte en utsökt debut 2015. ”Mordhot” är en julrelaterad sång med Tomten som en av huvudkaraktärerna men exakt vad den går ut på är något oklart. Bra låter det hur som helst.

Migos – ”Stir Fry” (låt)

Atlanta-trion Migos plockar många poäng med sin nya singel ”Stir Fry” och 2017 fortsätter att övertyga. Under 2018 kommer förhoppningsvis Culture 2.

SZA – ”The Weekend” (video)

SZA:s album Ctrl rosades välförtjänt av både kritiker och fans när det släpptes tidigare i år. Nu avslutar hon 2017 genom att ge ut en förtjusande video till låten ”The Weekend” som ingen mindre än Solange regisserat. HOT HOT HOT!