VIDEOPREMIÄR: Madeleine Frey- ”When I Called Home”

Singer/songwritern Madeleine Freys storslagna pianopop har uppmärksammats här på HYMN ett par gånger förut – bland annat i samband med släppet av hennes debut-EP Leave My Heart Outside i våras. Nu kommer ännu en ljuvlig singel från den Malmöbaserade artisten. En låt som vill lyfta fram organisationen FATTA!

– Låten “When I Called Home” skapades vid en brytpunkt i livet då jag blev trött på att fly. Alla känslor låg som under ett lock och skapade ett inre tumult som till slut rann över och blev denna låt. Att våga bryta sig fri från en destruktiv relation som pågått under en lång tid kräver otroligt mycket mod då rädslan av att lämna nästan är överväldigande och förlamande. Tack vare #metoo har omvärlden blivit upplyst om den stora mängd övergrepp och härskartekniker som sker kring oss som definierar oss som kvinnor/tjejer, dock behövs det mycket mer arbete framöver för att vi verkligen ska känna oss trygga, berättar hon och fortsätter:

– Jag vill därför, med denna låt, lyfta fram organisation FATTA! och deras arbete som betytt och betyder otroligt mycket för mig. Hade FATTA! funnits när jag var ung så hade jag förstått att jag inte var ensam i mina erfarenheter, och jag tror det hade betytt otroligt mycket för tron på mig själv och de förminskande tankar om mig själv som snurrat runt. Känner du någon som blivit utsatt? Prata med dem, pusha dem att anmäla, övertyga dem om att prata med någon som verkligen kan hjälpa dem! Och det viktigaste – TRO på vad de säger. Ju fler vi är som vågar prata, desto mindre skambelagt blir det.

– FATTA! jobbar med samtycke, och genom samtycke får fler av oss utsatta sin röst hörd och trodd inom rättsväsendet. Så ni som läser detta – gå in och och läs, sprid och stötta organisationen på alla sätt ni kan och vill, för de gör ett så otroligt viktigt jobb! hälsar Madeleine.

”When I Called Home” har fått en video i regi av Mikel Morueta Holmberg.

Videopremiär här och nu!