VIDEOPREMIÄR: Blind Lake – ”Some Kind of Dance”

Blind Lake – bestående av skånemusikerna Lotta Wenglén och Måns Wieslander – bjuder på videopremiär denna decembertisdag.

Bakom ett bluesigt Nick Drake-klingande gitarriff klätt i syntar och dov disco berättar duon om att försöka fly sin existens. Om att gå runt i en evig cirkel med ett trasigt DNA. En nära vän till bandet inspirerade till texten: ”Nobody cares and the tap keeps dripping, you know the truth but your brain keeps slipping…”

I videon tar sig Lotta & Måns upp från källaren till det öppna fältet. De bryter sig loss från sina stela, förlamade lemmar och ger sig hän i någon slags dans. Det är aldrig för sent att vakna upp. Den förbipasserande varelsen i filmen symboliserar det förflutna – det kommer aldrig igen, sätter djupa spår och mår bäst av att lämnas ifred.

Ebba Berg och Lotta Wenglén filmade, Lotta klippte och Jens Klevje graderade och animerade. Varelsen har inte setts sedan inspelningen.

Spana in videon ovan!