Veckans FYND: Angelicca, Madeleine Grace och SO PHIRE

Angelicca

Varje måndag presenterar HYMN tre svenska musikfynd att hålla ögonen på. Veckans skörd hittas nedan:

Angelicca

Skånska Angelicca har ett uttryck som skulle kunna liknas vid en hybrid av Lykke Li och FKA twigs men som ändå känns unikt och fräscht. Nyligen släpptes debut-ep:n Stockholm Syndrome och i en rättvis värld skulle den ha lett till en välförtjänt megahajp. Angelica Dahlström som ligger bakom projektet går å andra sidan fortfarande på Rytmus musikgymnasium, så hon har all tid i världen.

Madeleine Grace

Stockholmsbaserade Madeleine Grace imponerar rejält med debutsingeln ”Sail Away”. Som född och delvis uppvuxen i Kongo inspireras hon av kongolesiska artister som Koffi Olomodì och Papa Wemba men också av nittiotalets r&b – tänk TLC, Janet Jackson och Destiny’s Child. Noach Shariff har producerat låten som Madeleine beskriver som ett kärleksbrev till sig själv. Vi lär höra mer av denna skickliga sångerska framöver.

SO PHIRE

Kompositören, producenten och artisten SO PHIRE gör elektronisk pop som är catchy och lite skruvad på samma gång. Hennes första dubbelsingel ”1/4” kom i slutet av november – en skapelse som bjuder på fascinerande ljudbilder och som visar på skills både vad gäller låtskrivande, produktion och musikalitet.

Lyssna på vår playlist med FYND här.