Anna von Hausswolff är tillbaka!

Foto: Nora Lorek / Rockfoto

Egentligen känns det inte som att Sveriges odiskutabla orgeldrottning har varit borta – vi har under de två år som gått sedan The Miraculous serverats såväl ett antal samarbeten och nygammalt material i form av Källan (Betatype) som ett tiotal inhemska konserter – men nu är Anna von Hausswolff i alla fall tillbaka på riktigt.

Rykande färska ”The Mysterious Vanishing of Electra” är första smakprovet från hennes fjärde fullängdare Dead Magic, som – av den här fullständigt makalösa urladdningen att döma – blir något alldeles extra.

AvHDM

Dead Magic består av fem spår producerade av Randall Dunn (Marissa Nadler, Sunn O))), Myrkur, Thurston Moore, Algiers och många fler) och släpps via Annas eget bolag Pomperipossa Records den 2 mars.