Veckans FYND: GHLOW, Old Amica och MAUER

GHLOW

Varje måndag presenterar HYMN tre svenska musikfynd att hålla ögonen på. Veckans skörd hittas nedan:

GHLOW

Stockholmsbaserade duon GHLOW släppte nyligen ep:n Crystal Memoriz – en fyra spår lång orgie i experimentella beats, alternativ electro, monotona basgångar och punkiga texter. Kolla också in GHLOWs soundtrack till kortfilmen Dom. Mycket snyggt!

Old Amica

Indiefolk/lo-fi-duon Old Amica, hemmahörande i Stockholm och Umeå, trotsar avståndet och med internets hjälp lyckas de göra ljuvlig musik ihop. I bagaget har de hela fyra album och en ep, och efter en paus på två och ett halvt år är de tillbaka med singeln ”Juli, Göteborg”. ”Det är en låt om att bli kär” skriver de i sitt pressmeddelande. Superfint spår.

MAUER

Göteborgsbaserade MAUER inleder sin debut-ep med spåret ”Ease the Pain” – en låt vars titel känns som en tydlig blinkning till Dinosaur Jr:s ”Feel the Pain”. J Mascis och c/o är också en given referens när kvartettens musik ska beskrivas. Medlemmarna som tidigare spelat i band som Sambassadeur, Nepal, A trap, Douglas Heart och Astroqueen förvaltar arvet från den skramliga nittiotalsindierocken på bästa sätt. Nostalgiskt men fantastiskt.

Lyssna på vår playlist med FYND här.