VIDEOPREMIÄR: 1921 – ”In My Veins”

Pressbild

Duon 1921 består av David Åhlén och Andreas Eklöf. I deras musik möts ljuv falsettsång med stämningsfulla elektroniska toner. Pressreleasen nämner gamla godingar som A-ha och Jon and Vangelis, men vi vill gärna slänga in referenser även till modernare akter – som Active Child och i viss mån Bon Iver. Lysande bra med andra ord!

”In My Veins” är den första singeln och även titelspåret från det kommande albumet som släpps den 24 november. Idag står HYMN för videopremiären.

– Vi blev inspirerade av organiska flöden och pulser i kroppen. Att vi alltid, även i stillheten, är i en puls, i en rörelse. I musiken har vi lekt med pendlingen mellan rörelse och stillhet. Texten uttrycker en längtan bort/hem till ett fördolt ljus, säger Åhlen och Eklöf om låten.

Konstnären Simeon From har gjort videon och berättar:

– ”In My Veins” har en elektrisk och samtidigt organisk puls. Jag har använt mig av både analog och digital film, ljusspel från både naturligt ljus och elektrisk ström. Satte in människan i detta överväldigande landskap i kontrast till pulsen som även finns i vardagens små element.

Premiär nedan: