Redaktionens favoriter v.45

Pale Waves

Då var det återigen fredag och dags för HYMN-redaktionen att lista musikpärlor från veckan som gått.

Pale Waves – ”New Year’s Eve” (låt)

Det kanske är lite väl tidigt att börja tänka på nyårsafton under första delen av november, men Manchester-popparna Pale Waves gör det svårt att inte göra det. Tredje singeln från kommande ep:n är i alla fall en hit.

Stella Donnelly – ”Boys Will Be Boys” (video)

Budskapet i australienska Stella Donnellys video ”Boys Will Be Boys” är alltid livsviktigt, men så här i #metoo-tider känns temat extra aktuellt. Dessutom är det en helt fantastisk låt. Kolla även in debut-ep:n Thrush Metal.

Destroyer på Fasching (spelningstips)

Dan Bejars Destroyer har alltid gått sin egen väg. Så också på senaste skivan Ken, som enligt HYMNs Pontus Flodin låter som en blandning av klassikerna Kaputt och Poison Seasons. Pop för finsmakaren! HYMN ser fram emot Destroyers Stockholmsspelning på Fasching nästa vecka. Dessutom kommer några av våra skribenter att dja under kvällen.

Höga Nord Arkiv (återutgivningsfilial)

Höga Nord Rekords startar Höga Nord Arkiv. Nu väntar vi med spänning på första releasen. Tips: London-baserade Timothy J. Fairplay – släppte EP:n Mindfighter på Höga Nord Rekords i somras – är aktuell med videon till ”Jennifer Has Some Strange Ideas”. Dungeon Acids singel ”Dog Acid”/”Sex Beat” är ett annat måste (släpps på vinyl den 24 november).

Kamaiyah – Before I Wake (mixtape)

Kalifornien-rapparen Kamaiyah meddelar att hon håller på med en skiva som stött på problem och då passar hon på att släppa utmärkta mixtapen Before I Wake. De senaste singlarna ”Successful” och ”Mo Money Mo Problems” lyser med sin frånvaro, men det finns gott om låtar i samma klass.

Makeout Point – ”Audrey” (låt)

Stockholmsbandet Makeout Point har alltid varit lovande, men just nu fullkomligt välter de kiosken med grymma låtar. Både förra singeln ”Indie Girlfriend” och nyligen släppta ”Audrey” tillhör årets bästa svenska indiespår. Den här gången bjuder gänget på en strålande shoegazedänga – redan i introt förstår man att det är något stort som ska komma. För fans av Lush och Cocteau Twins.

Ty Segall – ”My Lady’s On Fire” (låt)

Ty Segalls nya singel ”My Lady’s On Fire” andas FM-vänlig radiorock (på ett bra sätt). San Francisco-sonen – känd för sin okuvade garageimage – tonar ner rockattityden: ljudbilden präglas av blås, en akustisk gitarr och ett skönt 70-talssväng. Begåvat.

Mouthe – ”Let The Boy Live” (video)

Hemlighetsfulle Mouthe släpper singel och video på samma gång. Woah Dad!-artisten har skapat ett intressant musikuniversum, som är både mardrömslikt och inbjudande, där ljudbilden drar åt en mängd olika håll. Den varierande produktionen präglas av snygga beats och fascinerande samplingar. Detta är ett av enmansprojektets bästa släpp.

Kelly Lee Owens – ”More Than A Woman” (cover)

Kelly Lee Owens, aktuell på höstfestivaler som Iceland Airwaves och Le Guess Who, släppte i veckan en elektronisk cover av Aaliyahs ”More Than A Woman”. Fina grejer.