VIDEOPREMIÄR: Hey Elbow – ”Quest”

Hey Elbows återkomst med singeln ”Quest” häromveckan var mycket emotsedd och ingen kan väl ha blivit besviken på denna pärla till låt? I helgen som gick gjorde trion succé på Iceland Airwaves samt på Fritz’s Corners avslutningsfest i Stockholm, och vi är många som väntar på en andra fullängdare.

Nu har ”Quest” fått en video och HYMN står för premiärvisningen.

Hej Hey Elbow! Vad handlar ”Quest” om?

– Den handlar om att försöka hitta nya vägar i livet och att leta efter sammanhang som får en att blomma ut till sitt bästa jag.

Ni har själva regisserat videon – hur gick tankegångarna när ni planerade den?

– Vi hade tidigt en idé om att en dansare skulle få tolka låten. Den silvriga futuristiska dräkten i kombination med en helt vanlig skog symboliserar att utforska en okänd plats. Dansaren Linnéa Sundlings tolkning förstärkte verkligen känslan av att nyfiket söka efter nya riktningar i livet, vilket filmaren Hanna Nyström fångade i en one-take.

Spana in den fina videon ovan!