Hallå där… House of Say!

Spotify 16-9-top heavy

För ett och ett halvt år sen var HYMN först med att publicera bandets singel ”Monsters”, då under namnet Say. Nu är House of Say tillbaka. Med en lite flirtigare melodi och en lite kaxigare produktion, men fortfarande med Sannes pricksäkra röst. Vi var helt enkelt tvungna att ta oss ett litet snack med duon.

Hallå där! Hur är läget? Sanne – du är från Stockholm och Sebastian är från Linköping, men nu har ni köpt ett hus i skogen, hur kommer det sig?

– Hej! Läget är bra! Ja, det hela är faktiskt lite slumpartat. Vi hade provat på att bo i Hälsingland när vi hyrde en stuga i skogen för att skriva musik. När vi kom tillbaka till Stockholm kände vi att vi båda hade fått nån slags distans till den där hetsen och stressen som man har när man bor i stan. Känns lite som att alla sitter och trängs i samma båt. Vi ville helt enkelt bort och tillbaka till skogen.

”Musiken vi gör är inte riktigt platsbunden”

– Vi sålde ettan på 41 kvm i Årsta och fick ett hus på 220 kvm istället. Bara en sån sak! Vi tittade på varandra och frågade oss varför vi inte det här tidigare. Vi kunde möjliggöra denna dröm eftersom vi kan jobba hemifrån.

Er musik är inte alls vad man förknippar med djupa skogar i Hälsingland. Var kommer inspirationen till dansmusiken ifrån?

– Musiken vi gör är inte riktigt platsbunden. Den finns i oss, i möte med andra människor och i musik vi lyssnar på. Det är snarare så att denna plats skapar ett lugn och ett fokus vi inte hade i Stockholm. Vi är mer kreativa och glada här uppe. Vi gjorde i princip som låten ”Money” uppmanar till: ”Follow me in to the wild, in the darkness we will rise”.

Ni har precis släppt musikvideon till ”Money” – vad står på schemat framöver?

– Vi planerar att släppa en EP, låt för låt. Och sen kommer vi ut och spelar! Vi jobbar även med låtskriveri och produktioner till andra projekt som i dagsläget är lite hemliga…

HYMN står redo med papper och penna för att notera allt som House of Say tar sig för.