VIDEOPREMIÄR: This Frontier Needs Heroes – ”Never Gonna Be the Same”

Nashville-baserade Brad Lauretti aka This Frontier Needs Heroes börjar idag en lång Europaturné tillsammans med Göteborgsbaserade folkrockartisten Jacques Labouchere. Med tanke på turnén, som startar i Barcelona, är det minst sagt passande att HYMN premiärvisar This Frontier Needs Heroes-videon till countryklingande ”Never Gonna Be the Same”. En stillsam och melankolisk reflektion över det som varit.

Brad berättar:

– Låten föddes i samband med att jag var på turné i Galveston (Texas), och spelade på Old Quarter Acoustic Cafe. Det är en klubb som drivs av låtskrivaren och musikern Wrecks Bell, som var Townes Van Zandts bästa vän och inhoppande basist. Varje onsdag har de en öppen scen, så jag kikade förbi för att visa min respekt och kollade samtidigt in stället. Jag spelade ett kort set och samtalade sedan med Rex [Wrecks] som utgör inspiration till Zandts ”Rex’s Blues” , drack en öl i baren och slutligen började jag humma på refrängen för mig själv. Jag hade inte så mycket tid under turnén, men när jag färdigställde förra skivan i Florida så slutförde jag det sista.

Han forsätter:

–Min pappa gick bort ungefär ett år innan och jag tänkte på tiden som varit och hur vissa händelse i livet förändrar dig för alltid.

I videon syns filmklipp från Brads tidigare turnéer och i studion. Dessa klipp sattes sedan samman med olika arkivflygfoton för att på så sätt människans framsteg. Allt är gjort i sann DIY-anda.

– Att titta på lägerelden och havet ger mig en känsla av lugn. Jag absorberar energin och det skapar en avslappnande känsla. ”Never Gonna Be the Same” är definitivt den mest personliga trippy-låten på albumet.

Brad avslutar med att berätta att denna låt är långt mer präglad av metaforer och uttryck än de resterande låtarna på Real Job (This Frontier Needs Heroes fjärde album från förra året). Han påpekar att denna låt vinner på att förklaras och ges utrymme att förstås.

Lyssna på Real Job i sin helhet.