5 låtar: Stefan Storm (Sound of Arrows)

TSOA_2017_promo_v01

Nästa fredag släpper electropopduon Sound of Arrows sitt andra fullängdsalbum Stay Free via egna bolaget Skies Above. En platta som är skriven och producerad i flera olika hörn av världen – men framförallt i London, Los Angeles, Stockholm och Manchester. Frontfiguren Stefan Storm gästar idag HYMNs format 5 låtar.

Den här låten är en av mina allra första favoritlåtar:

– ”Rescue Me” – Bell Book + Candle. Mitt bland tonårens skatepunk, emo och powerpop så fastnade jag oerhört för en one hit wonder från Tyskland; ”Rescue Me” fanns med på Absolute Music 27 och jag var som besatt av den. Då soundet landar någonstans mellan Enya och Cranberries var jag inte snabb med att spela den när andra var med utan lyssnade på den när jag var själv, instängd på mitt rum. Jag minns hur musikvideon red på vågorna av James Camerons Titanic då den utspelade sig på ett sjunkande skepp. Absolute Music 27 innehöll en annan favorit också, ”Brimful of Asha (Norman Cook Remix)”

Den här låten påminner mig om mina tonår:

Massive Attack – ”Butterfly Caught”. I mina tonår var jag helt insnöad på musik, det var allt som betydde något. Att välja en låt från den tiden är i stort sett omöjligt, men i och med att jag måste så bör det kanske vara något av Massive Attack. Deras fjärde fullängdare 100th Window släpptes när jag gick i gymnasiet och jag hade sett fram emot den skivan och läst om den i flera år. Den fick ganska ljummen kritik men jag älskade dess hårda, kalla sound. Jag minns att jag ofta låg i badkaret med nedsläckt belysning och lyssnade på den. ”Butterfly Caught” var nog min favorit ifrån det albumet så det får bli den specifika låten jag väljer.

En låt som påminner om min bandkamrat:

The Shortwave Set – ”Repeat To Fade”. När jag och Oskar träffades kunde vi bonda över vår gemensamma kärlek för musik med skeva samplingar. The Shortwave Sets ”Repeat To Fade” är en låt vi lyssnade mycket på tillsammans när vi först blev vänner.

En låt som får mig att gråta:

Hans Zimmer / The Melanesian Brotherhood – ”God U Tekem Laef Blong Mi”. Efter att en av mina närmsta vänner gått bort lyssnade jag mycket på detta spår från filmen The Thin Red Line. Detta är en låt vars text jag absolut inte förstår, men det känns som att den sammanfattar livets storhet och ändlighet. Att allt är cykliskt och att livet, likt en maskros genom asfalt, letar sig fram och tar sig vidare. När körerna sväller upp i det absoluta crescendot mot slutet går det knappt att hålla tillbaka tårarna.

En låt som inspirerat vårt sound:

All Saints – ”Pure Shores”. Även här skulle jag kunna välja så många olika låtar, The Sound of Arrows och speciellt vår nya skiva Stay Free har alltid baserats på en blandning av allt vi gillar. För Stay Free ville jag ha ett lite öppnare och lättare sound än på Voyage. Jag var mycket inspirerad av 90-talets popelectronica ala William Orbit, Marius De Vries och Guy Sigsworth; mjuka ljud och stora ljudbilder som samsas med popmelodier. Ingen låt har gjort detta bättre än William Orbit-producerade All Saints-singeln ”Pure Shores”. En tidlös klassiker.

’Stay Free’ släpps den 27 oktober