Redaktionens favoriter v.40

Ett skepp med fredagsfavoriter kommer lastat!

Wy – ”Gone Wild” (låt)

Malmöduon Wy närmar sig albumsläpp och i veckan kom ett nytt, fullkomligt magiskt smakprov därifrån. ”Gone Wild” är en drabbande historia som får tiden att stå still. Men förhoppningsvis blir det den 20 oktober snart så att världen äntligen kan få ta del av plattan Okay.

Yaeji – ”drink i’m sippin on” (låt)

Helt knäckande! Yaeji blandar amerikanska och koreanska, orden formas över softa beats, produktionen är avslappnad och musiken svävar fritt utan ansträngning. ”drink i’m sippin on” är renande och borde ersatta all new age-musik som återfinns på dagens spaanläggningar.

Boys – ”Rabbits” (låt)

Bakom artistnamnet Boys döljer sig Nora Karlsson – en av Sveriges bästa och mest intressanta popartister – som med känsla och närvaro kanaliserar 60-talets bitterljuva melodier, anpassade för en tid präglad av existenskriser och självförverkligande. Nya singeln  ”Rabbits” är en av Noras bästa låtar, kanske den bästa, och debutalbumet ser ut att bli något alldeles extra (släpps på PNKSLM Recordings nästa vår).

The Burning Hell – ”The River (Never Freezes Anymore)” (video)

Våra favoritkanadensare i The Burning Hell är dels aktuella med nytt album (Revival Beach, släpptes 29 september) och dels på ingång till Sverige. Både Stockholm och Malmö får besök i början av november och alla popälskare borde inte tveka om att kolla in detta ännu ganska obskyra indiefenomen. Videon till ”The River (Never Freezes Anymore)” är som vanligt gjord av bandet själva med ingen budget alls men i vanlig ordning lyckas de ändå bjuda på stor underhållning.

STRØM – ”Shay-Ling” (låt)

Producenten och multi-instrumentalisten STRØM imponerar med sin andra singel ”Shay-Ling” – ett spår som blandar r&b med electro och indie på ett spännande sätt. Släpps via utmärkta skivbolaget Icons Creating Evil Art.

Polarbearz – ”Recognize feat Angelica Larsson” (låt)

Vi fortsätter på det elektroniska spåret med lite lappländska tongångar från With Love Recordings. Duon Polarbearz från Gällivare började som en rockgrupp men har gjort en helomvändning till hittig electropop. Låten ”Recognize” som gästas av Angelica Larsson visar på stor potential.

Makthaverskan – ”Comfort” (låt)

Har Göteborgsbandet Makthaverskan någonsin låtit bättre än på nya singeln ”Comfort”? HYMN-redaktionen famlar efter superlativen.